Audi

Audi chiptuning: wat je moet weten

Met de Audi chiptuning ga je aan de slag met de chips en software die in je auto zit.

Motorchips zijn elektronisch geprogrammeerde onderdelen van jouw motor die werken om de prestaties van je voertuig te beperken. Dat gebeurt meestal om redenen van veiligheid en consistentie. Het afstemmen of herprogrammeren van de chip kan zorgen dat jouw voertuig gevoeliger wordt voor brandstoffen van lage kwaliteit. Maar er zijn ook bijzondere voordelen. Als je begrijpt wat chiptuning van de motor van je Audi te bieden heeft, kun je beslissen of dit de juiste techniek voor jouw voertuig is.

Hoe Audi chiptuning kan zorgen voor verhoogde paardenkracht

De meest voorkomende reden voor chiptuning van de motor van je Audi is om het aantal pk’s van je motor te vergroten. Standaardchips beperken dit namelijk. Dat komt omdat ze je voertuig goed laten presteren onder specifieke omstandigheden. De chip kan echter opnieuw worden geprogrammeerd en daardoor meer opties bieden. Dat kan bijvoorbeeld zijn door de brandstof- en luchtinlaat van je motor te wijzigen. Dit heeft als gevolg dat je meer pk’s en dus hogere snelheden kunt behalen.

Audi Chiptuning kan verhoogde brandstofefficiëntie als gevolg hebben

Audi chiptuning kan ook de brandstof- en luchtinlaat van je motor wijzigen. Dat is niet om het aantal pk’s en de snelheid te verhogen. In dit geval heeft de chiptuning een ander voordeel door

ervoor te zorgen dat je brandstof zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt. Dit kan de totale hoeveelheid brandstof verminderen en je geld besparen als je veel rijdt. Je hoeft je auto immers niet zo vaak te tanken als je anders zou doen. Let er wel op dat je het vermogen en de efficiëntie van jouw voertuig niet tegelijkertijd kunt verhogen. Je moet dus een beslissing. Kies dus voor snelheid of voor efficiëntie als je Audi chiptuning wil laten uitvoeren.

Audi Chiptuning vergt meestal alleen een eenvoudige en snelle installatie

Prestatieverhogende chips zijn verkrijgbaar bij de meeste goede autowinkels en autoreparatiewerkplaatsen zoals EQ Performance. Het installatieproces is niet ingewikkeld, maar laat Audi chiptuning wel over aan experts. Om veiligheidsredenen is het het beste om een professional de tuning te laten uitvoeren. Het onjuist afstemmen van de motor kan tot een aantal problemen leiden zoals schade aan de motor. Aangezien het proces niet zo ingewikkeld is, hoeft het tuningsproces niet vreselijk duur te zijn. Je kunt al voor een redelijk bedrag een prof naar je auto laten kijken. De kosten variëren natuurlijk afhankelijk van het merk en model van je auto dus laat je goed adviseren voordat je aan chiptuning begint.

Afsluitend: kies voor je chiptuning die voldoet aan jouw wensen en rijgedrag

Bedenk tot slot dat chiptuning alleen handig is als je jouw auto echt beter wil afstemmen op je wensen. Misschien is het verschil niet zo groot nadat de chip opnieuw is geprogrammeerd. Laat je voor de optimale resultaten goed inlichten door professionele autobedrijven en garages zodat jij je auto op de juiste manier een upgrade geeft.