Auto

Auto dippen als alternatief voor spuiten

Is uw auto toe aan een nieuwe kleur? Ziet de lak er niet meer zo gaaf uit en wilt u dat graag verhelpen? Misschien heeft u wel eens iets over auto dippen gehoord. Dit is het alternatief voor de auto overspuiten. Er zijn nogal wat redenen om te kiezen voor auto dippen. Ten aanzien van het klassieke overspuiten van een auto zijn er een aantal belangrijke voordelen te noemen. Maar allereerst is het belangrijk om te weten wat dippen eigenlijk is.

Bij het dippen van een auto wordt er dunne laag – bijvoorbeeld in de vorm van een rubber coating spray – aangebracht op de auto. En daar heeft u meteen het eerste voordeel te pakken. Het zorgt namelijk voor een extra beschermlaag voor uw auto. De kleur van deze coating kunt u zelf bepalen, alle kleuren zijn mogelijk. En voor de prijs hoeft u het ook niet te laten, vergeleken met het overspuiten van een auto, is dit veel goedkoper. Daarnaast is het ook nog eens een stuk sneller, voor u het weet zit u weer in uw auto op de weg.

Voordelen

Naast het feit dat het de originele lak beschermt, het sneller en goedkoper is, zijn er nog meer voordelen. Mocht de coating bijvoorbeeld beschadigd raken, dan is er geen man overboord. Dit kan eenvoudig worden verholpen. Alleen de desbetreffende plek moet even worden overgespoten, en meer niet. Bovendien hoef je de kleur verandering niet aan te geven bij de RDW. In tegenstelling tot overspuiten, blijft het chassisnummer gewoon zichtbaar en is de originele kleur nog te zien. Dus problemen met de politie zijn niet mogelijk.

Nadelen

Er zitten helaas ook een paar nadelen aan. Zo blijft de coating niet heel lang zitten. Bij de meeste auto dippers krijg je een garantie dat het minstens een jaar blijft zitten, maar bij sommige doe je er korter mee en bij andere een stuk langer. Een ander nadeel is dat je erg voorzichtig moet zijn met tanken. De coating houdt niet van benzine. Wanneer het ermee in aanraking komt, kan het weer zijn vloeibare vorm aannemen en raakt de dip dus ernstig beschadigd.