Auto

Olie verversen van uw auto laten uitbesteden?

Een auto hebben is niet zomaar iets. Er wordt vaak heel veel gedaan aan een auto zodra er gereden mee word. Je hebt altijd slijtages met een auto en dat is niet zomaar. Een voorbeeld hiervan is dat de motor achteruit kan gaan door de vervuilde olie. Dit kan meerdere problemen met zich meebrengen. “Maar olie is olie en mijn auto heeft een oliefilter dus waarom zou ik mijn olie verversen?”

Olie is niet zomaar olie. In elke andere auto gaat een ander soort olie en olie heeft ander meer dan 1 type olie. De reden waarom olie niet ‘gewoon’ olie is. Is omdat de auto dit verkeerd gebruikt en dus meer dan normaal zijn olie verbruikt.

Een oliefilter in de auto is geen leugen maar het betekend niet dat die filter elk stuk vuil weg filtert. Olie wordt na lange termijn vies en dan komen de probleempjes om de hoek kijken. Wat zijn deze probleempjes?

Slijtage, slechte wrijving, corrosie en slechte koeling van de automotor zijn probleempjes die om de hoek komen kijken als de olie vuil is.

Wat houd het in als de olie word ververst?

Als de motorolie ververst wordt, wordt ook de oliefilter ververst. Gemiddeld duurt deze beurt niet langer dan 30 minuten.

Natuurlijk verschilt per auto wanneer de motorolie ververst moet worden. Als de auto te veel motorolie verbruikt heeft dat verschillende oorzaken. Dit kan worden gecheckt door te kijken of er onder de auto lekkende olie is of peil de motorolie regelmatig.

Waar kan ik mijn distributieriem laten vervangen?

Olie moet regelmatig ververst worden. Maar eens is de zoveel tijd is het ook van belang om je distributieriem te laten vervangen. Waarom is het belangrijk om je distributieriem te laten vervangen? De distributieriem is een belangrijk onderdeel om de motor te laten werken. Een distributieriem is een met vezels versterkte, getande aandrijfriem vervaardigd met duurzame verbindingen zoals sterk verzadigde nitrile rubber. Na een lang gebruik met een nadruk op lang kan dit onderdeel slijten en kan dit voor een probleem zorgen. En dit probleem is niet heel goedkoop. Wees er dus op tijd mee om dit te vervangen om de onnodige reparatie te voorkomen.

Waar kun je terecht als je je distributieriem laat vervangen? Dit is een lastige klus om te voltooien maar ServiceRight heeft de juiste vakmanschap om deze klus uit te voeren.

Via ServiceRight kom je terecht bij 1 van de dichtstbijzijnde garage bij u in de buurt. Met een klein telefoontje heeft u al een afspraak binnen 10 min geregeld. ServiceRight is ook beschikbaar via de chat. Zij zorgen ervoor dat u genoeg geïnformeerd wordt en dat u als klant tevreden de garage verlaat met u gemaakte auto.