Auto

Waarom kiezen voor shortlease?

Short lease geldt als een kortdurende leasevorm die voor minimaal twee en maximaal twaalf maanden afgesloten wordt maar die per week op te zeggen is. Ideaal dus, want zo voorkom je dat je vastzit aan allerlei langlopende (en dure) contracten of dat je een auto moet huren, ook iets dat behoorlijk in de papieren kan lopen. Zowel de particulier als het bedrijfsleven ontdekt de voordelen van deze wijze van leasen en aan die opmars zal voorlopig ook nog geen einde komen.

Voldoe aan de steeds wisselende vraag naar mobiliteit
Stel je hebt een bedrijf met een sterk wisselende vraag naar mobiliteit. Dan weer is er sprake van groei, dan weer van krimp. In dat geval is het financieel onverantwoord om meerjarige full-operational leasecontracten voor je medewerkers af te sluiten. En dat in de wetenschap dat het huren van een auto ook nog eens allesbehalve goedkoop is. Short lease is dan de perfecte oplossing. Je leaset zo lang je wilt en kunt dus elke week onder het contract uit, zonder welke opzegtermijn dan ook.  Op die manier heb je als bedrijf steeds een flexibel wagenpark en dat is exact wat er van een modern bedrijf verwacht wordt.

Short lease geldt ook al als de perfecte leasevorm voor zzp’ers en startende ondernemers. Ook deze groepen willen het financiële risico graag zoveel mogelijk beperken en doen dat door voor deze leaseconstructie te kiezen. Bovendien is de acceptatie gemakkelijker. Zo hoef je als starter of zzp’er geen jaarrekeningen te overleggen en rijd je dus al snel in een voor jouw jonge bedrijf representatieve wagen.

Je zoekt elk jaar opnieuw een nieuwe auto uit
Short lease is ook de manier om elk jaar in een nieuwe auto te kunnen rijden. Je hebt van die mensen die dit heel graag doen, autoliefhebber als ze zijn. Deze flexibele leasevorm maakt dat prima mogelijk door steeds een overeenkomst aan te gaan voor maximaal twaalf maanden. Zoek je daarna weer een nieuwe auto uit. 

Leasevorm om tot een weloverwogen beslissing te komen
Short lease is ook een zeer handige leasevorm als je van plan bent een overstap te maken van bijvoorbeeld traditioneel rijden naar hybride of zelfs elektrisch rijden. Je voelt er wel voor, maar bent nog steeds niet helemaal overtuigd of het wel bij je past. Door voor deze leasevorm te kiezen kun je gedurende een aantal maanden testen of elektrisch of hybride rijden bij je past. Kun je daarna een weloverwogen beslissing nemen.

Inclusief verzekering, belasting en onderhoud en reparatie
Steeds vaker krijgen ook mensen die een eerste arbeidsovereenkomst bij een werkgever getekend hebben met short lease te maken. Doorgaans is een eerste arbeidscontract immers voor een periode van een half jaar, een termijn die past bij shortlease, de meest flexibele manier van het leasen van een auto.  Bovendien is net als full-operational lease de belasting, verzekering, reparatie, onderhoud, pechhulp en vervangend vervoer bij de maandprijs inbegrepen. Bovenop die maandelijkse termijn betaal je alleen nog maar de brandstof en eventuele verkeersboetes.

Zorg wel voor een goede bestelautoverzekering mocht shortlease toch niets voor jou zijn.