Geen categorie

Wat kost autoruit vervangen?

Wat kost autoruit vervangen? Het is de eerste vraag die u zich zult stellen op het ogenblik dat u wordt geconfronteerd met ernstige ruitschade. Wat de kosten voor een autoruit betreft zijn er door de jaren heen heel veel foutieve stellingen de wereld ingestuurd. Veel mensen zullen u namelijk vertellen dat een autoruit vervangen altijd gepaard gaat met zeer aanzienlijke kosten. Dat is niet correct. Deze veronderstelling wordt veroorzaakt door het feit dat mensen doorgaans enkel en alleen in de richting van originele autoruiten kijken. Deze autoruiten zijn inderdaad zeer duur, maar dat betekent niet dat er geen interessant alternatief voor bestaat. Wilt u weten wat de kosten zijn voor een autoruit vervangen en hoe u daarop een zeer aanzienlijk bedrag kunt besparen? Wij voorzien u met veel plezier van deze informatie!

Wat kost een nieuwe autoruit?

Bij het bepalen van de prijs voor autoruiten dient er altijd rekening te worden gehouden met verschillende factoren. Wanneer u zich even gaat verdiepen in de kosten die zijn verbonden aan diverse autoruiten wordt het dan ook meteen duidelijk dat deze behoorlijk uiteenlopend kunnen zijn. Vaak is het voor mensen niet zo voor de hand liggend om deze prijsverschillen te plaatsen. Daarom hebben wij alvast even op een rijtje gezet welke factoren een invloed kunnen hebben op de kostprijs van uw nieuwe autoruit.

  • Gaat het om een originele of een after market autoruit?
  • Is er sprake van gelaagd of gehard glas?
  • Bijzondere kenmerken zoals een warmtewerende voorruit, etc.

Wanneer u zich de vraag stelt ‘Wat kost een autoruit vervangen?’ is het altijd van belang om voldoende aandacht te besteden aan de bovenvermelde punten. Alleen op deze manier kunt u voorkomen dat u uiteindelijk kiest voor een autoruit die veel duurder uitvalt dan strikt noodzakelijk is.

Hoe kosten autoruit vervangen beperken?

De kosten voor autoruit vervangen kunnen dus vrij uiteenlopend zijn. Dat is interessant om te weten, maar hoe kunt u nu precies deze kosten zoveel mogelijk beperken? Zeer eenvoudig, namelijk door er voor te kiezen om een after market autoruit te kopen. Een originele autoruit is zo duur omdat het is voorzien van een merklogo. De aanwezigheid van dit merklogo zorgt er voor dat deze autoruiten in eerste instantie uitsluitend mogen worden verkocht door erkende merkdealers en dat drijft het kostenplaatje aanzienlijk de hoogte in. In principe zou u er voor kunnen kiezen om een originele autoruit op de tweedehandse markt te kopen, maar zelfs dan ligt de totale kostprijs veelal nog aanzienlijk hoger in vergelijking met een gloednieuwe after market autoruit.

Het spreekt voor zich dat een after market autoruit dus een zeer interessant alternatief is voor de originele autoruit. Dit is niet alleen het geval omdat de prijs aanzienlijk lager ligt, daarnaast wordt er ook niet ingeleverd op het vlak van kwaliteit. Zowel originele als after market autoruiten worden namelijk in dezelfde fabriek geproduceerd en maken deel uit van dezelfde productielijn. Het enige verschil tussen beide type autoruiten is dan ook terug te vinden in het al dan niet aanwezig zijn van het merklogo. Wanneer u wilt weten wat een autoruit vervangen kost zult u zich dan ook altijd moeten afvragen of u bereidt bent om extra te betalen, enkel en alleen voor een logo dat op de ruit is terug te vinden.

Verschil in kostprijs tussen voor- en zij- en achterruiten

Om een concreet antwoord te kunnen geven op de vraag wat een nieuwe autoruit kost moet er uiteraard ook stil worden gestaan bij het type autoglas in kwestie. We onderscheiden op dit vlak de voorruiten van een auto ten opzichte van de zij- en achterruiten. Dit doen we niet alleen omdat de voorruit doorgaans de meest omvangrijke is van allemaal, maar ook omdat het is vervaardigd van gelaagd glas. Dat is bij de zij- en achterruiten van een auto niet het geval. Alleen enkele exclusieve auto’s kunnen hier een uitzondering op vormen.

Om de veiligheid van de inzittenden van de auto te kunnen garanderen is een voorruit altijd gemaakt van gelaagd glas. Dit type van glas bestaat uit meerdere glaslagen met daar tussenin een zogenaamde PVB-folie. Deze folie moet er voor zorgen dat het glas bij breuk samen wordt gehouden en het geheel dus niet in ontelbare stukken uit elkaar kan spatten. Dit geldt wel voor zij- en achterruiten. Wanneer er daar ernstige schade aan ontstaat zal de volledige autoruit dus meteen moeten worden vervangen. 

Wat kost autoruit vervangen uitbesteden?

Het antwoord op de vraag ‘Wat kost autoruit vervangen’ kan bovendien ook niet worden gegeven zonder dat er wordt gekeken naar de partij die dit voor u kan realiseren. In principe zou u er, mits u over voldoende kennis beschikt uiteraard, zelf voor kunnen kiezen om de beschadigde autoruit te vervangen. Heeft u deze kennis niet in huis of wilt u gewoon kunnen rekenen op de kennis en expertise van een echte expert? In dat geval is het de moeite waard om het vervangen van uw autoruit uit te besteden aan één van de FOCWA-gecertificeerde monteurs. Zij kunnen uw beschadigde autoruit meteen vervangen en dat zonder dat u wordt geconfronteerd met zeer hoge kosten. Bovendien bent u op deze manier binnen de kortste keren met uw auto terug op de weg te vinden.