Overig

3 grootste voordelen van private lease

Private lease is voor velen een stuk goedkoper dan een nieuwe auto kopen. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om een auto te leasen. Via LeaseVergelijker.nl kan je gemakkelijk verschillende private lease aanbieders met elkaar vergelijken. Ben je nog niet helemaal overtuigd van private leasen? Wij hebben de 3 grootste voordelen van private lease voor je op een rij gezet!

Voordeel 1. Geen onverwachte onderhoudskosten

De leaseprijs is inclusief het onderhoud van de auto. Heeft je auto onverwacht onderhoud nodig en lopen de kosten flink op? Dat maakt voor jou niets uit als je een private lease auto rijdt. De leasemaatschappij betaald namelijk het onderhoud.

Voordeel 2. Minder motorrijtuigenbelasting

Woon je zelf niet in de provincie Noord-Holland? Dan bespaar je op het moment dat je kiest voor private lease al op motorrijtuigenbelasting. Deze belasting is verrekend in de maandelijkse leaseprijs. De meeste leasemaatschappijen zitten gevestigd in de provincie Noord-Holland omdat deze provincie het voordeligst is als het gaat om motorrijtuigenbelasting. Als je zelf niet in Noord-Holland woont dan profiteer je met private lease eigenlijk van de lage motorrijtuigenbelasting in deze provincie.

Voordeel 3. Nieuwe auto

Een nieuwe auto rijden is niet voor iedereen mogelijk. Veel mensen hebben niet genoeg spaargeld om een gloednieuwe auto te kopen. Natuurlijk kan je een lening afsluiten, maar dat brengt de nodige kosten met zich mee. Private lease is een goede keuze als je in een nieuwe auto wilt rijden en momenteel niet het geld ervoor hebt. Bij leasemaatschappijen kan je voor een vast bedrag per maand een gloednieuwe auto rijden zonder dat je hiervoor een lening af hoeft te sluiten. Echter is het wel nodig om een leasecontract van vaak minimaal 1 jaar af te sluiten.