Overig

Auto importeren uit Duitsland

Het is zo’n cliché, maar het gras bij de buren lijkt vaak echt groener dan bij ons. Zeker als het gaat om de auto’s die we in omringende landen als België en Duitsland zien rijden. Is het nu gewoon zo dat de Belgen en Duitsers meer om auto’s geven dan wij of lijkt dat maar zo? Als we het hebben over Duitsland dan lijkt dit inderdaad wel eens het geval te zijn. Nederland heeft op zich wel enige geschiedenis als het om auto’s gaat, maar dan hebben we het toch vaak over lang vervlogen tijden.

Walhalla
Duitsland daarentegen lijkt een waar Walhalla als het op auto’s aankomt. Merken als BMW, Mercedes, Audi en Porsche spreken voor zich en dan hebben we het nog niet eens gehad over een wereldmerk als Volkswagen. De modellen en types van deze merken zijn in Duitsland vaak een stuk voordeliger in aanschaf in vergelijking met ons land. Dit is voor een grote groep mensen reden om zelf een auto uit Duitsland te halen. Dit lijkt vaak heel ingewikkeld, maar als je je er een beetje in verdiept valt dit reuze mee. Je moet alleen weten waar je op moet letten en goed beslagen ten ijs komen. Dit voorkomt (financiële) teleurstelling achteraf.

Dus let op!
Als je besluit de stap te nemen om zelf een auto bij onze oosterburen vandaan te halen, dan doe je er goed aan om vooraf te bepalen welk bedrag je uit wilt geven. Als je dit gedaan hebt, kijk dan goed of voor dat zelfde geld het toch niet mogelijk is om de auto in Nederland te kopen. Je hebt namelijk nog wel met een aantal kosten te maken en daarvan moet je je vooraf wel bewust zijn. Het begint al met de reis ernaar toe, want dit zijn de eerste kosten die je maakt, terwijl je nog niets definitief hebt gekocht. Een tweede kostenpost is het vervoer terug, uiteraard in het geval je daadwerkelijk een auto gekocht hebt. Als je zelf terugrijdt, vergeet dan niet een verzekering af te sluiten. Eenmaal in Nederland moet de auto nog langs de RDW voor de Nederlandse nummerplaten.
Natuurlijk zijn er nog wel een aantal zaken te noemen die belangrijk zijn. Het begint echter altijd met geld, dus zorg eerst dat je weet wat je op het financiële vlak kunt verwachten en ga dan een stapje verder. Helemaal geen zin om je hier mee bezig te houden? Dan zijn er specialistische bedrijven zoals bijvoorbeeld Easyimport die het hele proces voor je uit handen kunnen nemen.