Overig

Mag het iets groener zijn?

Met snelle verbeteringen in de batterijtechnologie, in combinatie met een groeiend besef van de noodzaak om onze afhankelijkheid van auto’s te verminderen, worden elektrische scooters steeds populairder. Ze zijn een fantastisch groen alternatief voor het dagelijkse woon-werkverkeer van en naar de stad.

Prijzen variëren van een betaalbare $300 tot meer dan $1.600. Budget scooters kunnen 25 km per uur halen, met een bereik van 44km. High-end modellen bieden een groter bereik en hogere snelheden. Er is echter een afweging. Grotere batterijen en krachtigere motoren voegen gewicht toe en verminderen de draagbaarheid. Omgekeerd halen de ultralichte scooters een maximale snelheid van 10km per uur en hebben ze moeite met heuvelachtige stukken tijdens uw woon-werkverkeer. Pas op voor prestatieclaims van fabrikanten, aangezien deze zijn gebaseerd op optimale testomstandigheden. Deze worden zelden geëvenaard tijdens rijden in de echte wereld.

Staat comfort hoog op uw lijstje, overweeg dan een scootmobiel met lucht gevulde banden. Schokdempers zijn een goed idee als u verwacht ruw terrein tegen te komen. Als uw rit over gladde asfaltwegen gaat, kunt u ook gewicht en geld besparen door te kiezen voor een model kleinere massief rubberen wielen.

Als opkomende vorm van persoonlijk vervoer zijn regeringen traag geweest om het gebruik ervan te reguleren. Dit is echter aan het veranderen en het is belangrijk om de relevante wetten in uw regio te onderzoeken, om te zien of scooters zijn toegestaan ​​op voetpaden, openbare snelwegen, fietspaden, enz. Sommige landen hebben mogelijk zelfs een rijbewijs nodig. In het VK mogen scooters alleen op privéterrein worden bereden met toestemming van de landeigenaar.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-scooter/ 

Hoewel scooters zijn ontworpen om ‘direct uit de doos’ te rijden, moet u voor uw eerste rit alle moeren en bouten controleren en vastdraaien. Pas accessoires, zoals remmen en gashendel op het stuur, aan, zodat ze zijn afgestemd op uw persoonlijke rijstijl.

Overweeg om de handgrepen van het stuur te upgraden om de controle te verbeteren, en als lekke banden een probleem zijn, investeer dan in een set hi-tech airless banden. De veiligheid wordt verhoogd met de toevoeging van een buitenspiegel en het remmen wordt verbeterd met hydraulische schijfremmen van goede kwaliteit. Een telefoonhouder geeft je toegang tot Google Maps voor handsfree kijken en de toevoeging van een GoPro-camera levert videobewijs in geval van een ongeluk. Een fietshelm voor hoofdbescherming is een absolute must.

Als u regen verwacht tijdens uw woon-werkverkeer, controleer dan de IP-classificatie van de scootmobiel, aangezien niet alle scooters plotselinge regenbuien kunnen overleven. Evenzo, als uw woon-werkverkeer tot het donker duurt, zijn voor- en achterlichten een must. Kies een scooter met remlicht als u van plan bent om op de openbare weg te rijden. Sommige topscooters hebben een knipperlicht systeem dat automatisch wordt geactiveerd wanneer u naar links of rechts leunt.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-driewielers/ 

Rijd met uw leidende voet naar voren en uw achterste voet over de achterste voetsteun. Leun naar voren tijdens het accelereren en rem door uw gewicht over uw achterste voet te verplaatsen terwijl u uw armen strekt. Zorg ervoor dat uw gewicht tijdens het cruisen gelijkmatig wordt verdeeld, met licht gebogen knieën.

Overweeg functies zoals snelheid, comfort, actieradius en prijs, voordat u beslist welke het belangrijkst voor u zijn. Binnenkort wordt uw dagelijkse woon-werkverkeer een leuk en ‘groen’ avontuur.