Overig

Uitdeuken zonder spuiten

Door de nieuwste technieken is het tegenwoordig mogelijk om de kleinste deuken of bulten te herstellen, zonder gebruik te maken van spuiten! Zelfs de moeilijkste plekken kunnen worden bereikt met behulp van gespecialiseerd gereedschap. In principe is het een simpele techniek, waarbij door middel van een professionele hefboomsysteem de deuken en bulten worden weggemasseerd. Eén tip: doe dit niet zelf! Als u zonder kennis en ervaring aan de slag gaat, kan de schade erger uitvallen dan dat deze voorheen was.

Hagelschade

Hopelijk blijft uw auto schadevrij, maar er zijn situaties waarbij er toch hagelschade ontstaat. Denk aan de gigantische ‘ijsballen’ die de afgelopen jaren weleens uit de lucht zijn komen vallen of als u 130 kilometer per uur rijdt en er een flinke hagelbui plaatsvindt. Gemiddeld gebeurd het zo’n vijf keer per jaar dat er hagelbui plaatsvindt met hagelstenen die 2 centimeter of groter zijn. Er zijn zelfs weleens hagelstenen gemeten met een diameter van zes tot tien centimeter! Mits er geen lak is beschadigd, kan in dat geval uw auto worden gemaakt met uitdeuken zonder spuiten. Er komt hierbij geen plamuur of spuiten aan te pas, de schade wordt van binnenuit verwijderd.

Nieuwe techniek – Uitdeuken zonder spuiten

Uitdeuken zonder spuiten is een redelijk nieuwe techniek en is bij uitstek geschikt voor kleinere schades die twee centimeter of kleiner zijn. Dit zijn schades die voornamelijk voorkomen bij transport-, parkeer- of hagelschade. Echter moet u wel rekening houden met het gegeven dat er geen lakschade is. In dat geval dient er alsnog gespoten te worden. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Geen kleurverschil;
  • Milieuvriendelijk;
  • Lagere kosten (gemiddeld 50 tot 75%);
  • Geen waardevermindering;
  • Geen plamuur- en spuitwerk;
  • Sneller proces, waarbij u uw auto niet lang kwijt bent.

Verzekeringsmaatschappij

FOCWA is de afkorting van Federatie van Ondernemers in de Carrosserie- en Wagenbouw en aanverwante bedrijven. Bedrijven die zijn aangesloten bij FOCWA krijgen jaarlijkse controles en gaan eerst door een heldere selectiebeleid, zodat u zeker weet dat kwaliteit en professionaliteit gewaarborgd worden. Er is bij u in de buurt altijd wel een FOCWA specialist te vinden die uw schade snel en vakkundig kan herstellen. Dit kan in de meeste gevallen zowel op locatie als bij de autoschadehersteller zelf. Zij zorgen ervoor dat al het verzekeringswerk wordt geregeld met uw schadeverzekeraar. U hoeft zich dus niet druk te maken over het uitzoeken en regelen van het verzekeringswerk dat komt kijken bij schadeherstel.