Overig

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een auto?

Een auto aanschaffen is niet zomaar iets. Afhankelijk van welke auto betaal je toch altijd een groot bedrag. Je kan al een auto kopen vanaf 50 euro. Maar vaak kosten kwalitatief goede auto’s duizenden euro’s. Iets dat wij als Nederland niet zomaar uitgeven. Hierom is het van belang dat je goed nadenkt waar je het geld aan uitgeeft. Wanneer je eenmaal zeker weet of en welke auto je wil aanschaffen kan je gaan kijken waar je zo’n auto kan kopen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor de aanschaf van een auto.

1. Het aantal kilometers

Het aantal kilometers dat een auto heeft gereden zegt veel over het gebruik van de auto. Echter is dit wel afhankelijk van of de auto op benzine of diesel rijdt. Een auto op Diesel kan namelijk veel meer kilometers rijden dan een benzine auto. Daarnaast wordt er nog wel eens gesjoemeld met de kilometerstand van de auto. Zorg dus altijd dat je een auto koopt waarvan de kilometerstand NAP is.

2. Onderhoud

Een auto kan wel weinig kilometers gereden hebben maar wanneer deze niet is onderhouden is de kans groot dat er veel vervangen moet worden. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Check tijdens een testrit dus altijd het onderhoudsboekje van de auto. Heeft de auto deze niet? Dan kan je het beste toch even verder kijken want dan weet je eigenlijk niet wat je koopt. 

3. Algemene staat

Uiteindelijk koop je een auto om het totaal plaatje. Het liefst willen we een auto met 0 kilometer op de teller voor een zo laag mogelijke prijs. Maar hoe lager de prijs, hoe meer andere eisen je in moet leveren. Kijk dus altijd naar het totaal plaatje. Kan je de auto niet direct financieren? Het is ook mogelijk om een lening voor de auto te kiezen.