Overig

Zakelijke autoverzekering voor een ZZP’er

Als zelfstandige kun je twee verschillende autoverzekeringen afsluiten. Een zakelijke autoverzekering of een particuliere autoverzekering. Maar als je een auto op de zaak zet, zoals je dat als ZZP’er in de meeste gevallen doet, dan ben je ook verplicht om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Koop je jouw auto privé maar rijd je met deze wagen veel kilometers voor je bedrijf dan is een particuliere autoverzekering goed maar een zakelijke autoverzekering meestal slimmer. Maar wat houdt een zakelijke autoverzekering zzp nu precies in en wat zijn de voordelen die je hieruit kunt halen?

Wat zijn de voordelen van  een zakelijke autoverzekering zzp?

De zakelijke autoverzekering zzp richt zich uiteraard zoals de naam al doet vermoeden, op het zakelijk gebruik van een auto. Je gebruikt een auto zakelijk wanneer jij voor je werk op weg bent naar afspraken of om diensten te gaan leveren. In de ogen van de verzekeraar kun je je auto op veel manieren voor je werk gebruiken. Kijk voordat je jouw zakelijke autoverzekering afsluit of jouw diensten ook onder werk gerelateerd autorijden vallen. Bedrijfsmatig kun je de auto onder andere gebruiken voor:

  • Betaald personenvervoer
  • Rijschool
  • Goederenvervoer
  • Koeriersdiensten
  • Reparatie van voertuigen
  • Bezoek aan klanten

De verzekeraar dekt in het geval van schade dan onder andere schade aan spullen van een ander en lichamelijke schade bij de ander die je veroorzaakt met je bedrijfsauto. De dekking ofwel de hoogte van de vergoeding die wordt uitgekeerd door je zakelijke autoverzekering is in de meeste gevallen gelijk aan een privé autoverzekering. Ook kun je kiezen uit drie soorten autoverzekeringen, namelijk WA verzekering, WA beperkt Casco en All Risk.

Is een zakelijke autoverzekering duurder?

Een zakelijke autoverzekering lijkt op het eerste oog een stuk duurder dan een particuliere verzekering. Dit klopt als je alleen kijkt naar de maandelijkse premie. Maar als je de vergelijking verder doortrekt dan zal je zien waarom een zakelijke autoverzekering voor ZZP’ers vaak toch gunstiger is. Als je jouw auto zakelijk verzekert profiteer je namelijk van een aantal voordelen:

  • Je mag de aanschaf, afschrijving en andere autokosten zoals verzekering, brandstof, parkeerkosten en reparatie en onderhoud aftrekken van de belastingen;
  • Je mag de BTW over de aanschaf van je auto terugvragen aan de belastingen
  • Het aantal kilometers dat je zowel voor je bedrijf als privé mag rijden is onbeperkt
  • Bij de WA Beperkt Casco en de All Risk verzekering kun je accessoires van je wagen meeverzekeren.

Kijk voor meer informatie over de zakelijke autoverzekering voor ZZP’ers maar eens op Autoverzekering.nl. Doe daar dan ook direct een vergelijking en je weet welke zakelijke autoverzekering voor jou het voordeligst en het best is.