Sloopauto

Afgedankte auto zonder geldige APK verkopen

Auto’s die zich op de openbare weg begeven, waaronder geparkeerde auto’s, dienen te beschikken over een geldig APK-rapport (Algemene Periodieke Keuring). Is het keuringsrapport verlopen (het RDW stuurt per post een herinnering, circa 6 weken voor het aflopen de geldigheidsdatum), dan mag de auto tot 2 maanden na de verlopen geldigheidsdatum alleen nog de weg op om zich te begeven naar een dichtsbijzijnd APK-keuringstation. Na deze periode dient ofwel het voertuig te zijn voorzien van een geldig APK rapport, of het voertuig dient te zijn geschorst (dit regelt u op de website van de RDW). Verder gebruik van het motorvoertuig is na deze periode niet toegestaan. Na deze periode kunt u dan ook een boete verwachten van de RDW.

Auto zonder geldige APK verkopen

Is het mogelijk om een oude auto, zonder geldig APK keuringsbewijs te verkopen? Ja, dat is mogelijk. Autosloperijen bijvoorbeeld kunnen moeiteloos uw ongekeurde auto opkopen. Verwacht een bedrag voor een sloopauto van € 50 tot maximaal € 100.

Hoe verloopt de verkoop?

Hoe transporteert u de auto naar de autosloperij? (U mag immers niet de openbare weg op met een APK ongekeurde auto) In veruit de meeste gevallen bieden autosloperijen een gratis ophaal mogelijkheid. U neemt contact op met een plaatselijke autosloperij, waarbij u aangeeft dat uw auto niet meer de openbare weg op mag; de autosloperij zal met u overeenkomen dat zij gratis uw sloopauto komen ophalen. Een van de belangrijkste facetten van de verkoop is het ontvangen van een vrijwaringsbewijs. De autosloperij zal u na de verkoop deze overhandigen, zodat u niet langer meer de wettelijk eigenaar van het motorvoertuig bent.