Tweedehands auto

Hier moet je op letten bij het kopen van een occasion

Ga jij binnenkort jouw eerste auto kopen en is de keuze gevallen op een occasion? Of wil jij binnenkort jouw huidige auto inruilen voor een andere occasion omdat er dure reparaties aankomen of je op niveau wilt blijven rijden? Bij het kopen van occasions in Emmen komt veel kijken. Zo is het belangrijk dat je kiest voor een betrouwbaar model en kan je een occasion het beste kopen bij een autobedrijf of erkende garage. Daarnaast moet de occasion zelf aan een controle worden onderworpen. Is de auto schoon, netjes, veilig en technisch in goede staat? Voldoet hij aan al jouw eisen qua uitrustingen en ruimte? Wil jij binnenkort een occasion auto kopen en ben je op zoek naar advies? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De beste auto voor jouw budget

Voordat je op zoek kunt gaan naar een passende auto, is het belangrijk dat je je budget vaststelt. Stel zowel een budget vast voor de aankoop van de auto als een budget voor wat de auto jou maandelijks mag gaan kosten. Zo voorkom je dat je een auto koopt die maandelijks net iets te duur blijkt te zijn. Na het vaststellen van een budget kun je op zoek gaan naar een carrosserie dat bij jou past. Wil je een auto met een hoge instap? Dan kan je het beste kiezen voor een SUV. Wil jij meerdere mensen in jouw auto kunnen vervoeren en moeten zij ruim kunnen zitten? Dan is een station iets voor jou. Geef jij de voorkeur aan een compacte auto? Dan is een hatchback de beste keuze. Na het vaststellen van een budget voor de aankoop van de auto en het vaststellen van een budget voor de maandelijkse kosten, kun je op zoek gaan naar een model dat binnen het door jou gekozen carrosserie valt en past bij jouw budget. Het is aan te raden om op internet onderzoek te doen naar de verschillende merken en modellen die binnen dat bereik vallen, zodat je zeker weet dat je geen model auto koopt waarvan bekend is dat hij veel technische problemen heeft.

Een betrouwbaar verkoopadres

Goede occasions in Emmen of een andere plaats bij jou in de buurt kun je het beste kopen bij een betrouwbare garage of een ervaren autobedrijf. Lees ook van het autobedrijf altijd een aantal onafhankelijke reviews, zodat je zeker weet dat ze eerlijk handelen en betrouwbaar te werk gaan. 

De algemene controle

Bij het bekijken van de auto is het belangrijk dat je niet alleen naar de buitenkant en het interieur kijkt om te zien of de auto in nette staat is, het is ook aan te raden om de auto motorisch te checken. Heb je zelf weinig verstand van deze zaken? Neem dan altijd iemand mee die dat wel heeft en de auto aan een technische check wil onderwerpen.